Προβλήματα στην ανάπτυξη λόγω του λιμού παρατηρούνται στη Βόρεια Κορέα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Προβλήματα στην ανάπτυξη λόγω του λιμού παρατηρούνται στη Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα πως μειώνει το ελάχιστο ύψος που απαιτείται να έχουν όσοι κατατάσσονται στο στρατό διότι οι νέοι σήμερα υποφέρουν από ραχιτισμό εξαιτίας του λιμού που πλήττει τη χώρα από τα μέσα της δεκαετίας του '90, σύμφωνα με εφημερίδα της Σεούλ.

Ο βορειοκορεατικός στρατός μείωσε το απαιτούμενο ύψος όσων κατατάσσονται από 145 σε 142 εκατοστά, αποκαλύπτει η Daily NK, μια διαδικτυακή εφημερίδα που γράφεται από βορειοκορεάτες που έχουν αυτομολήσει.

«Υπάρχουν πολλά μικρόσωμα αγόρια που δεν πληρούν το όριο στο ύψος...έτσι ο στρατός αποδέχεται πλέον και αυτά που έχουν ύψος 142 εκατοστά», τόνισε βορειοκορεατική πηγή στην εφημερίδα.

Όλοι οι νέοι ηλικίας 16 ως 17 ετών πρέπει υποχρεωτικά να υπηρετήσουν στο στρατό για τουλάχιστον μια δεκαετία. Υποχρεωτική θητεία ισχύει και για τις γυναίκες με καλή κατάσταση της υγείας τους, αλλά για λιγότερα χρόνια.

Ο βορειοκορεατικός στρατός αριθμεί 1,2 εκατομμύρια στρατιώτες, γεγονός που τον καθιστά τον τέταρτο στον κόσμο.

Οι νέοι που καλούνται να υπηρετήσουν σήμερα έχουν γεννηθεί στα μέσα της δεκαετίας του '90 όταν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πείνα. Την περίοδο εκείνη το ποσοστό γεννήσεων ήταν πολύ μικρό, με αποτέλεσμα σήμερα ο αριθμός των νέων που πρέπει να υπηρετήσουν στο στρατό να είναι πολύ μειωμένος.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ