Τουλάχιστον 80 άτομα συνελήφθησαν στη Μόσχα σε δύο διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Τουλάχιστον 80 άτομα συνελήφθησαν στη Μόσχα σε δύο διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο συγγραφέας Έντουαρντ Λιμόνοφ, συνελήφθησαν σήμερα στις διαδηλώσεις που είχε οργανώσει η ρωσική αντιπολίτευση στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Στη Μόσχα, εκατοντάδες άτομα --200 σύμφωνα με την αστυνομία-- συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τριουμφαλνάγια, στο κέντρο της πόλης. Η διαδήλωση, για την οποία δεν είχε δοθεί έγκριση, οργανώθηκε συμβολικά, όπως κάνει κάθε 31η του μήνα η αντιπολίτευση για να ζητήσει να τηρείται το άρθρο 31 του Συντάγματος που διασφαλίζει την ελευθερία των συγκεντρώσεων.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Ρωσία χωρίς τον Πούτιν».

Οι αστυνομικοί τους κάλεσαν να διαλυθούν, κατόπιν τους απώθησαν σε πλαϊνούς δρόμους και έκαναν συλλήψεις. Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας αστυνομικός υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο από καπνογόνο που εκτόξευσε εναντίον του ένας διαδηλωτής.

Το πρακτορείο Ιντερφάξ μετέδωσε ότι ο συγγραφέας Εντουάρντ Λιμόνοφ, ο ηγέτης ενός κόμματος της εθνικιστικής αριστεράς, συνελήφθη επίσης.

Στην Αγία Πετρούπολη, περίπου 60 άτομα επιχείρησαν να διαδηλώσουν στη λεωφόρο Νέφσκι, αλλά διαλύθηκαν από αστυνομικούς που συνέλαβαν 15 άτομα.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ