Η Βρετανία καλεί τη Συρία να απελευθέρωσει τον υπεύθυνο του Κέντρου Τύπου της Χομς - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η Βρετανία καλεί τη Συρία να απελευθέρωσει τον υπεύθυνο του Κέντρου Τύπου της Χομς

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ ζήτησε σήμερα να απελευθερωθεί άμεσα ο επικεφαλής του Κέντρου Τύπου της Χομς, Άλι Μαχμούντ Οτμάν, ο οποίος «σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες» έχει συλληφθεί από το συριακό καθεστώς.

«Ανησυχώ πολύ από τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Άλι Μαχμούντ Οτμάν, ο επικεφαής του Κέντρου Τύπου της Χομς, όπου είχαν την έδρα τους η Μαρί Κόλβιν, ο Πολ Κονρόι και άλλοι δημοσιογράφοι, έχει συλληφθεί από το συριακό καθεστώς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χέιγκ.

«Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ο κ. Οτμάν έχει υποβληθεί σε βασανιστήρια», προσθέτει ο Βρετανός υπουργός, καλώντας τις συριακές αρχές να τον αφήσουν αμέσως ελεύθερο.

Στη Συρία δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την τύχη του Οτμάν.

Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Μαρί Κόλβιν, που εργαζόταν για τη βρετανική εφημερίδα Sunday Times, και ο Γάλλος φωτορεπόρτερ Ρεμί Οσλίκ, σκοτώθηκαν τον Φεβρουάριο όταν βομβαρδίστηκε το διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν ως Κέντρο Τύπου στο προάστιο Μπάμπα Αμρ της Χομς. Στην ίδια επίθεση τραυματίστηκε ο Βρετανός φωτορεπόρτερ Πολ Κονρόι.

«Το συριακό καθεστώς είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια του κ. Οτμάν και θα αναφέρω την περίπτωσή του στην Κωνσταντινούπολη, στη συνδιάσκεψη των Φίλων της Συρίας, αύριο», προστίθεται στην ανακοίνωση του Χέιγκ.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ