Αντιδράσεις προκάλεσε στη Ρωσία η έκδοση σχολικών τετραδίων που εικονίζουν τον Στάλιν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αντιδράσεις προκάλεσε στη Ρωσία η έκδοση σχολικών τετραδίων που εικονίζουν τον Στάλιν

Έντονες αντιδράσεις από οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προκάλεσε η κυκλοφορία τετραδίων για μαθητές στα οποία εικονίζεται ο Ιωσήφ Στάλιν, στο πλαίσιο μιας σειράς με τις «μεγάλες προσωπικότητες» της ρωσικής ιστορίας.

«Πρόκειται για βεβήλωση της ιστορίας μας, των βάσανων που πέρασε ο λαός μας υπό τη διακυβέρνηση αυτού του ατόμου», είπε η Σβετλάνα Γκανουτσκίνα, υπεύθυνη γης οργάνωσης Μεμόριαλ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ηχώ της Μόσχας.

Στον ίδιο ραδιοσταθμό, ένας εκπρόσωπος της εκδοτικής εταιρείας Aλτ, ο Ντμίτρι Κράσνικοφ, υπερασπίστηκε την απόφαση για την έκδοση των τετραδίων τα οποία πωλούνται μαζί με άλλα που εικονίζουν την αυτοκράτειρα Μεγάλη Αικατερίνη ή τον συνθέτη Σεργκέι Ραχμάνινοφ. «Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το ρόλο του Στάλιν. Μπορούμε να συζητήσουμε για αυτόν, να τον κριτικάρουμε, όμως υπάρχει, είναι η ιστορία της Ρωσίας που τα παιδιά μαθαίνουν στο σχολείο». είπε.

Ωστόσο η Γκανούτσκινα υποστήριξε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες μαρτυρούν την «άρνηση (της Ρωσίας) να αποδεχτεί την Ιστορία της».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ