Στις 17 Απριλίου ξεκινά η δίκη για τα επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Στις 17 Απριλίου ξεκινά η δίκη για τα επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου

Στις 17 Απριλίου θα ξεκινήσει η δίκη των 75 ανθρώπων, ανάμεσά τους και 9 αστυνομικοί, που συνελήφθησαν μετά τα αιματηρά επεισόδια, με 74 νεκρούς, που σημειώθηκαν μετά το τέλος ενός ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, μετέδωσε το πρακτορείο Mena.

Η δίκη θα διεξαχθεί στο Κάιρο για λόγους ασφαλείας, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Οι βίαιες συγκρούσεις στο γήπεδο του Πορτ Σάιντ ξεκίνησαν μετά το τέλος ενός ποδοσφαιρικού αγώνα την 1η Φεβρουαρίου, στον οποίο η ομάδα αλ Μάσρι, του Πορτ Σάιντ, έχασε για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν από την ομάδα αλ Άχλι, του Καΐρου.

Εκατοντάδες οπαδοί της αλ Μάσρι εισέβαλαν στο γήπεδο και πέταξαν πέτρες και μπουκάλια εναντίον των οπαδών της αλ Άχλι. Συνολικά 74 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Τις επόμενες πέντε ημέρες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και από τα επεισόδια που προκλήθηκαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι στο Κάιρο και το Σουέζ.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ