Δεν παραιτείται το Δ.Σ. του ΡΙΚ στην Κύπρο - Απορρίπτει τις κατηγορίες ΔΗΚΟ και ΔΗΣΥ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Δεν παραιτείται το Δ.Σ. του ΡΙΚ στην Κύπρο - Απορρίπτει τις κατηγορίες ΔΗΚΟ και ΔΗΣΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ) απέρριψε τις κατηγορίες των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ περί «κακοδιαχείρισης, αλαζονείας, ετσιθελισμού, ανικανότητας και αναξιοκρατίας» στο Ίδρυμα και ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

Ο πρόεδρος του ΡΙΚ Μάκης Συμεού, μιλώντας ύστερα από έκτακτη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου, τόνισε ότι η οποιαδήποτε σκέψη για παραίτηση θα επιβεβαίωνε τις κατηγορίες αυτές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, είπε, αντιπαρέρχεται «των άδικων και προσωπικών επιθέσεων και κατηγοριών», οι οποίες όπως ανέφερε, στερούνται στοιχειώδους τεκμηρίωσης.

Διοικητικό Συμβούλιο και Διεύθυνση του Ιδρύματος, ανέφερε, είναι στη διάθεση της Βουλής για να καταθέσουν όσα στοιχεία τους ζητηθούν, ώστε την Πέμπτη να καταστεί δυνατή η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού.

Ο κύριος Συμεού εξέφρασε επίσης την πλήρη στήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου προς το προσωπικό του ΡΙΚ.

Στη διάρκεια της συνεδρίας το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ εξέτασε την κατάσταση όπως διαμορφώθηκε, μετά την αναβολή της συζήτησης και έγκρισης του προϋπολογισμού από τη Βουλή.

Η μη ψήφιση του προϋπολογισμού έχει καταστήσει αδύνατη την καταβολή στους εργαζομένους της μισθοδοσίας του μηνός Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου τόνισε το ενδιαφέρον της Βουλής για διασφάλιση μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, η οποία να λειτουργεί στη βάση της ίσης μεταχείρισης, της πολυφωνίας, του σεβασμού του πλουραλισμού, της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας.

Ωστόσο, σε ερώτηση, εάν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ θα εγκριθεί την προσεχή Πέμπτη από την ολομέλεια της Βουλής, ο κύριος Ομήρου είπε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τί θα πράξουν τα κόμματα.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ