Η Ε.Ε. ζητά από Βελιγράδι και Πρίστινα να κρατήσουν υπεύθυνη στάση - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η Ε.Ε. ζητά από Βελιγράδι και Πρίστινα να κρατήσουν υπεύθυνη στάση

Ο διαμεσολαβητής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας Ρόμπερτ Κούπερ κάλεσε τις δύο πλευρές να τηρούν υπεύθυνη στάση και προειδοποίησε ότι τα πολιτικά προβλήματα δεν επιλύονται με συλλήψεις.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει οι δύο πλευρές να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν στη διάρκεια του διαλόγου» τόνισε ο κ. Κούπερ σε ανακοίνωσή του.

Ο διαμεσολαβητής της Ε.Ε. σημείωσε ότι οι συμφωνίες πρέπει να εφαρμοστούν και κάλεσε το Βελιγράδι και την Πρίστινα να τηρήσουν υπεύθυνη στάση.

«Θέση της Ε.Ε. είναι ότι τα πολιτικά προβλήματα μπορούν να επιλυθούν με το διάλογο και τις διαπραγματεύσεις και όχι με την επιλεκτική εφαρμογή του νόμου» υπογράμμισε ο αξιωματούχος της Ε.Ε.

Η ανακοίνωση του κ. Κούπερ εκδόθηκε με αφορμή τη σύλληψη από την αστυνομία του Κοσόβου ομάδας Σέρβων του Κοσόβου για απειλή κατά της ασφάλειας. Ακολούθησε σύλληψη από τη σερβική αστυνομία δύο Αλβανών του Κοσόβου σε διάβαση στα διοικητικά σύνορα Κοσόβου- Σερβίας, με την κατηγορία της κατασκοπείας και της διακίνησης ναρκωτικών, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Ιβιτσα Ντάτσιτς.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ