Σε ετοιμότητα οι ισραηλινές δυνάμεις ενόψει των διαδηλώσεων στα σύνορα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σε ετοιμότητα οι ισραηλινές δυνάμεις ενόψει των διαδηλώσεων στα σύνορα

Σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας έχουν τεθεί οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας καθώς σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις στη χώρα και πορείες από τις γειτονικές χώρες, που αξιωματούχοι φοβούνται ότι μπορεί να οδηγήσουν στη βία, καθώς διαδηλωτές θα προσπαθήσουν να παραβιάσουν τα σύνορα.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ο υπουργός 'Αμυνας Εχούντ Μπαράκ έδωσε εντολή να κλείσουν για 24 ώρες όλα τα σημεία διέλευσης στη Δυτική 'Οχθη, ενώ επιπλέον στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων με το Λίβανο, τη Συρία και τη Λωρίδα της Γάζας.

Η αστυνομία έχει επίσης περιορίσει την πρόσβαση των μουσουλμάνων προσκυνητών στο 'Ορος του Ναού (Ευγενές Ασυλο για τους μουσουλμάνους) στην Ιερουσαλήμ επιτρέποντας την επίσκεψη σ΄αυτό μόνο των ανδρών άνω των 40 ετών με ισραηλινή ταυτότητα και σε γυναίκες.

Οι σημερινές διαδηλώσεις εντός του Ισραήλ θα πραγματοποιηθούν με την ευκαιρία της επετείου της «Ημέρας της Γης» στη μνήμη έξι Αράβων που σκότωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας το 1976 σε βίαιες διαδηλώσεις εναντίον της δήμευσης αραβικών εδαφών από το Ισραήλ.

Φιλο-παλαιστίνιοι ακτιβιστές σκοπεύουν και αυτοί να τιμήσουν την Ημέρα της Γης εφέτος με πορείες στα σύνορα του Ισραήλ.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ