Στα 67 χρόνια τα όρια συνταξιοδότησης στην Πολωνία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Στα 67 χρόνια τα όρια συνταξιοδότησης στην Πολωνία

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Πολωνίας συμφώνησε σήμερα να προχωρήσει στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης έπειτα από τον συμβιβασμό που επετεύχθη μεταξύ της Πλατφόρμας Πολιτών (PO) του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ και του Κόμματος των Αγροτών (PSL).

«Διατηρούμε το όριο των 67 ετών για τους άνδρες και τις γυναίκες. Όμως χάρη σε έναν συμβιβασμό, οι γυναίκες στα 62 τους χρόνια και οι άνδρες στα 65 θα μπορούν, αν το επιθυμούν, να επιλέγουν μειωμένη σύνταξη κατά 50%», δήλωσε ο Τουσκ στους δημοσιογράφους.

Παρόλα αυτά ακόμη και σε μια τέτοια περίπτωση οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια εργασίας και οι άνδρες 40, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά σχέδια, η ηλικία συνταξιοδότησης, που αυτή τη στιγμή είναι τα 60 έτη για τις γυναίκες και τα 65 για τους άνδρες, θα αυξηθεί σταδιακά από το 2013 για να φτάσει το 2020 και το 2040 αντίστοιχα για τους άνδρες και τις γυναίκες τα 67 χρόνια.

Για να ισχύσει η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό πρέπει να επικυρωθεί από το κοινοβούλιο.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ