Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το «Πάρκο της Γαλλίας» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το «Πάρκο της Γαλλίας»

Με τραγούδια, γέλια και φυτεύοντας διάφορα καλλωπιστικά φυτά μικροί μαθητές του γαλλικού σχολείου έβαλαν τη δική τους πινελιά στα εγκαίνια του "Πάρκου της Γαλλίας". Έναν αναμορφωμένο χώρο απέναντι από το νέο δημαρχείο Θεσσαλονίκης που έχει μετατραπεί σε θεματικό πάρκο και φιλοξενεί μια έκθεση φωτογραφιών από πάρκα του Παρισιού, αναρτημένες σε γαλλικού τύπου στύλους.

Η ιδέα γεννήθηκε κατά την εκδήλωση του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης για το άνοιγμα του μπουκαλιού νέας σοδειάς Beaujolais nouveau 2011.

«Το πάρκο αυτό εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει η αντιδημαρχία Πρασίνου να αναπτύξει τα πάρκα της Θεσσαλονίκης με μια διαφορετική λογική», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Το πρόγραμμα του 2012 περιλαμβάνει τη δημιουργία πάρκων που θα έχουν σχέση με διάφορες ιστορικές περιόδους και διάφορες χώρες».

Επιπλέον υπογράμμισε ότι «είναι σημαντικό για τους Θεσσαλονικείς να αναλάβουν και οι ίδιοι την ευθύνη για να γίνει η πόλη μας καλύτερη, με το να προστατεύουν το περιβάλλον, να φροντίζουν για την καθαριότητα και να μην παρκάρουν παράνομα και ό,τι άλλο απαιτείται για να γίνει η ζωή μας καλύτερη».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου «Φίλοι του Πρασίνου Θεσσαλονίκης», Γρηγόρη Νικολαϊδη, το σωματείο τους ανέλαβε, με τα χρήματα που τους διέθεσε το Γαλλικό Ινστιτούτο, το σχεδιασμό για την τοποθέτηση των φωτογραφιών και την αγορά 35 δένδρων, 105 θάμνων και περίπου 50 τριανταφυλλιών.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο γάλλος πρόξενος Κριστιάν Τιμονιέ, φύτεψε μια ελιά 60 ετών στη μνήμη του πατέρα του που, όπως είπε, αγαπούσε πολύ την Ελλάδα.

Στο εγγύς μέλλον μάλιστα, αναμένεται με ευθύνη του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας να τοποθετηθεί στο πάρκο ένα γλυπτό.

Τα πάρκα με αδελφοποιημένες πόλεις του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας δε θα σταματήσουν εδώ. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελευθέρων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σύντομα θα γίνει το πάρκο της Μπολόνιας, της Κέρκυρας και άλλων πόλεων από τις οποίες ζήτησαν τη συμβολή τους σε αυτήν τη δράση.

«Στόχος μας είναι να αναμορφώσουμε τους χώρους πρασίνου της πόλης χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του δήμου», υπογράμμισε. «Στο σχεδιασμό μας είναι για το 2012 να δημιουργηθούν συνολικά 12 τέτοια πάρκα», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ