Θα παραμείνει κέντρο πρώτης υποδοχής μεταναστών ο χώρος στη Σάμο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Θα παραμείνει κέντρο πρώτης υποδοχής μεταναστών ο χώρος στη Σάμο

Τη διαβεβαίωση ότι θα παραμείνει κέντρο πρώτης υποδοχής μεταναστών και δεν πρόκειται να μετατραπεί σε κέντρο κράτησης το ήδη υπάρχον κτιριακό συγκρότημα της Σάμου, έδωσε ο βουλευτής του νομού, Πυθαγόρας Βαρδίκος.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε για το θέμα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος του δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κέντρο κράτησης σε κανένα νησί. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από το γεγονός ότι δεν υπήρξε συνάντηση των περιφερειαρχών των νησιωτικών περιοχών με τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Εξάλλου και ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, ενημερώθηκε από τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Νάσο Γιακαλή ότι δεν υπάρχει θέμα δημιουργίας Κέντρων Κράτησης στη νησιωτική Ελλάδα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι αρχές του νομού έχουν στείλει εδώ και αρκετό καιρό σχετικά έγγραφα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στα οποία αποτυπώνεται η άρνηση της τοπικής κοινωνίας για την μεταφορά μεταναστών από άλλα σημεία της χώρας στο κέντρο υποδοχής της ακριτικής Σάμου.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ