Άρματα μάχης εξαπέλυσαν επίθεση σε πόλη της Συρίας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Άρματα μάχης εξαπέλυσαν επίθεση σε πόλη της Συρίας

Άρματα μάχης του στρατού της Συρίας εξαπέλυσαν σήμερα επίθεση στην Καλάατ αλ Μάντικ, μια πόλη στο κεντρικό τμήμα της χώρας η οποία πολιορκείται εδώ και δύο εβδομάδες και την οποία προασπίζονται αντάρτες, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OSDH).

Σφοδρές μάχες ξέσπασαν μέσα στην πόλη, στην επαρχία Χάμα, ανάμεσα στις δυνάμεις του στρατού και ομάδες ανταρτών οι οποίοι εμπόδισαν την προέλαση των αρμάτων, ανέφερε η οργάνωση.

Εκρήξεις και σφοδρά πυρά ακούγονταν και σε κοντινά χωριά, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

«Οι τακτικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στην Καλάατ αλ Μάντικ στις 06:00 το πρωί [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας] πριν υποχωρήσουν στην περιφέρεια της πόλης και σε γειτονικά χωριά λόγω της επανάληψης των μαχών με τους αντάρτες», είπε από την πλευρά του ο Αμπού Γάζι, ένας αντικαθεστωτικός στη Χάμα, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (ΕΣΣ) προβάλλει ακόμη αντίσταση», διευκρίνισε.

Ο στρατός έχει προσπαθήσει πολλές φορές να καταλάβει εξ εφόδου την πόλη, η οποία πολιορκείται και βομβαρδίζεται εδώ και δύο εβδομάδες, χωρίς επιτυχία, σύμφωνα με τους αντικαθεστωτικούς.

Στην πόλη βρίσκεται μια ιστορική ακρόπολη η οποία επίσης έχει υποστεί βομβαρδισμούς, σύμφωνα με βίντεο τα οποία ανάρτησαν αντικαθεστωτικοί στο Διαδίκτυο.

Εξάλλου σφοδρές μάχες ξέσπασαν και στην επαρχία Ντεράα, εστία του κινήματος αμφισβήτησης στο νότιο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Παράλληλα τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Ραστάν, στην επαρχία Χομς, στην κεντρική Συρία, σε συγκρούσεις με αντάρτες.

Χθες Τρίτη 31 άνθρωποι, ανάμεσά τους 18 άμαχοι, σκοτώθηκαν σε επεισόδια βίας στη Συρία.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ