Σύνοδος για την πυρηνική ασφάλεια: Δεσμεύτηκαν για «έναν πιο ασφαλή κόσμο» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σύνοδος για την πυρηνική ασφάλεια: Δεσμεύτηκαν για «έναν πιο ασφαλή κόσμο»

Τα 53 κράτη τα οποία συμμετέχουν στη σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια ολοκλήρωσαν τις εργασίες της σήμερα κάνοντας δεσμεύσεις να εγγυηθούν την ασφάλεια όλων των πυρηνικών υλικών μέσα σε τέσσερα χρόνια, να συνεργαστούν για την αποτροπή της πυρηνικής τρομοκρατίας και να επιδιώξουν «έναν ασφαλέστερο κόσμο για όλους».

Αποκάλεσαν την πυρηνική τρομοκρατία «μια από τις απειλές που θέτουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την διεθνή ασφάλεια», ενώ συμφώνησαν ότι πρέπει να επιδιωχθεί η εκπλήρωση των «κοινών στόχων του πυρηνικού αφοπλισμού, της μη-διάδοσης των πυρηνικών [όπλων] και της ειρηνικής χρήσης της πυρηνικής ενέργειας».

Κάλεσαν ακόμα τα κράτη να ελαχιστοποιήσουν τη χρήση εμπλουτισμένου ουρανίου σε υψηλό ποσοστό - το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πυρηνικών όπλων - και αντ' αυτού να στραφούν στο χαμηλά εμπλουτισμένο ουράνιο, ενώ αναγνώρισαν, υπό το φως του πυρηνικού δυστυχήματος στην Ιαπωνία τον Μάρτιο του 2011, ότι η αντίδραση σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης αφορά όχι μόνο την πυρηνική τρομοκρατία αλλά και την πυρηνική ενέργεια.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ