Δεν θα επηρεάσει την ψήφο των Γάλλων το μακελειό στην Τουλούζη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Δεν θα επηρεάσει την ψήφο των Γάλλων το μακελειό στην Τουλούζη

Περισσότεροι από οκτώ Γάλλοι στους δέκα λένε πως οι φόνοι στην Τουλούζη και το Μοντομπάν θα έχουν μικρή επίδραση στην ψήφο τους στις προεδρικές εκλογές, όπου θα αποφασίσουν κυρίως με βάση τα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα.

Το 81% των Γάλλων λένε πως "η υπόθεση του φονιά της Τουλούζης δεν θα έχει σημαντική επίδραση" στην ψήφο τους στις προεδρικές εκλογές, έναντι 17% που λένε το αντίθετο.

Οι Γάλλοι θα αποφασίσουν πρώτα απ' όλα τι θα ψηφίσουν παίρνοντας υπόψη την εξέλιξη της αγοραστικής δύναμης και της ανεργίας, σύμφωνα με το 42% και το 30% αντιστοίχως. Το θέμα της ανασφάλειας δεν αποτελεί προτεραιότητα παρά για το 8% των Γάλλων, σύμφωνα με την έρευνα αυτή που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο BVA τη Δευτέρα, μια εβδομάδα μετά τους φόνους στην Τουλούζη, και δημοσιεύεται από την εφημερίδα «Λε Παριζιάν».

Σε όλα τα θέματα, ο σοσιαλιστής υποψήφιος Φρανσουά Ολάντ θεωρείται ο πιο αξιόπιστος, εκτός από το θέμα της Ευρώπης, στο οποίο προηγείται ο πρόεδρος και υποψήφιος για την επανεκλογή του Νικολά Σαρκοζί, καθώς και στο θέμα της ανασφάλειας, όπου υπάρχει ισοπαλία.

Οι δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου δείχνουν επίσης ότι κι αυτές έχουν μόνο λίγο επηρεαστεί από τους φόνους.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου IFOP που δημοσιεύεται σήμερα και πραγματοποιήθηκε από τις 22 ως τις 25 Μαρτίου, η πρόθεση ψήφου στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών είναι σταθερή για το Νικολά Σαρκοζί (28,5%), όπως και για τον Φρανσουά Ολάντ (27%), ενώ σύμφωνα με το ινστιτούτο IPSOS οι δύο υποψήφιοι έρχονται στήθος με στήθος.

Στο δεύτερο γύρο, το IFOP δίνει --όπως και το IPSOS-- στον σοσιαλιστή υποψήφιο 54% (-0,5 μονάδα) και 46% στον κεντροδεξιό αντίπαλό του (+0,5).

Οι δύο δημοσκοπήσεις δείχνουν σαφή άνοδο του υποψηφίου της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν με 13%. Ο Μελανσόν πλησιάζει την υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν (15,5%-16%). Αντίθετα ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού οπισθοχωρεί κατά 1,5 μονάδα, στο 11,5%.

Το 31% των ερωτηθέντων είπε ότι μπορεί να αλλάξει γνώμη για τον πρώτο γύρο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του IFOP.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ