Μεντβέντεφ: Ο συριακός λαός πρέπει να αποφασίσει για την τύχη του - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μεντβέντεφ: Ο συριακός λαός πρέπει να αποφασίσει για την τύχη του

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι ο συριακός λαός και όχι οι ξένες δυνάμεις, πρέπει να αποφασίσει για την τύχη του.

Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι ο απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία Κόφι Άναν έχει την πλήρη υποστήριξή της και ότι η αποστολή του που μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία για να αποτραπεί ένας παρατεταμένος αιματηρός εμφύλιος πόλεμος, ίσως χρειαστεί περισσότερο χρόνο.

Ο Άναν δήλωσε στο Πεκίνο ότι θα ανακοίνωνε την απάντηση της συριακής κυβέρνησης στην ειρηνευτική πρότασή έξι σημείων που ζητεί κατάπαυση του πυρός και διακοπή κάθε μορφή ένοπλης βίας από όλες τις πλευρές υπό την εποπτεία του ΟΗΕ, τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλες τις πληγείσες από τις μάχες περιοχές και την απελευθέρωση προσώπων που κρατούνται αυθαίρετα.

«Θα ήθελα η απόφαση για την τύχη του συριακού κράτους, της κοινωνίας, του πολιτικού συστήματος και του λαού να ληφθεί όχι από τους σεβάσμιους ηγέτες των παγκόσμιων δυνάμεων, έστω και από αυτούς που ενεργούν με καλή πίστη, αλλά από τους ίδιους τους Σύρους, από όλα τα επίπεδα της συριακής κοινωνίας», είπε ο Μεντβέντεφ στο τέλος της συνόδου κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια στη Σεούλ.

Παράλληλα ο πρόεδρος Μεντβέντεφ τόνισε ότι η αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ είναι μια «κοντόφθαλμη» ιδέα που δεν θα διευθετήσει την κρίση στη χώρα.

«Σκεφτείτε ότι η αποχώρηση του Άσαντ για τη ρύθμιση όλων των προβλημάτων είναι μια κοντόφθαλμη θέση, όλος ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι στην περίπτωση αυτή η σύγκρουση θα έχει όλες τις πιθανότητες να συνεχιστεί», δήλωσε ο Μεντβέντεφ στα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία από τη Σεούλ.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ