HRW: Να σταματήσει η Αίγυπτος να κάνει προσαγωγές παιδιών στα στρατοδικεία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

HRW: Να σταματήσει η Αίγυπτος να κάνει προσαγωγές παιδιών στα στρατοδικεία

Η Οργάνωση Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch) ζήτησε σήμερα από την αιγυπτιακή στρατιωτική ηγεσία να σταματήσει τις προσαγωγές παιδιών στα στρατοδικεία.

Η οργάνωση αυτή, η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι μαζί με μια ομάδα αιγυπτίων ακτιβιστών, έχουν καταγράψει 43 περιπτώσεις παιδιών που έχουν προσαχθεί ενώπιον της στρατιωτικής δικαιοσύνης από την πτώση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, το Φεβρουάριο του 2011.

Από τότε που παραιτήθηκε ο Μουμπάρακ και την εξουσία ανέλαβε το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων, περίπου 12.000 πολίτες έχουν προσαχθεί σε στρατοδικεία, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Είναι ήδη λυπηρό το γεγονός ότι το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων δικάζει τους πολίτες στα στρατοδικεία, όμως η προσαγωγή παιδιών είναι σοβαρότερη αδικία», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η HRW καταγγέλλει το γεγονός ότι τα παιδιά δεν έχουν στα στρατοδικεία ούτε «τη βασική προστασία», δηλαδή το δικαίωμα να έλθουν σε επαφή με κάποιο δικηγόρο ή με την οικογένειά τους, ενώ κάνει λόγο και για κακοποίησή τους στη διάρκεια της κράτησής τους

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ