Ο Κόφι Άναν έφθασε στο Πεκίνο, όπου θα έχει συνομιλίες για την κρίση στην Συρία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο Κόφι Άναν έφθασε στο Πεκίνο, όπου θα έχει συνομιλίες για την κρίση στην Συρία

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Κόφι Άναν έφθασε σήμερα στο Πεκίνο όπου θα έχει συνομιλίες με στόχο να εξασφαλίσει την ευρύτερη στήριξη της Κίνας για την διαμεσολαβητική του προσπάθεια.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας πρόκειται να συζητήσουν με τον Ανάν για την εξεύρεση «πολιτικών λύσεων στην συριακή κρίση» και θα εργαστούν για την επίλυση της σύγκρουσης με έναν «δίκαιο, ειρηνικό και πρέποντα τρόπο», ανακοίνωσε το υπουργείο πριν από την επίσκεψή του.

Ύστερα από ανάλογες συζητήσεις που είχε χθες Δευτέρα στην Μόσχα, ο Άναν είπε ότι ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ ενδέχεται να παραιτηθεί «στο τέλος», στο πλαίσιο μιας συμφωνίας επίλυσης της κρίσης που μαίνεται στη χώρα τον τελευταίο χρόνο.

Η Κίνα έχει ήδη εκφράσει την ευρεία στήριξή της προς τις διπλωματικές προσπάθειες του Άναν για τον τερματισμό της κρίσης στην Συρία, όπου ο ΟΗΕ εκτιμά ότι περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τον Μάρτιο του 2011

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ