Αντικαθεστωτικός ιερέας ελπίζει πως ο Πάπας θα αναφερθεί στα ανθρώπινα δικαιώματα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αντικαθεστωτικός ιερέας ελπίζει πως ο Πάπας θα αναφερθεί στα ανθρώπινα δικαιώματα

Ένας Κουβανός ιερέας, γνωστός για τις επικριτικές απόψεις του κατά του κομμουνιστικού καθεστώτος της νήσου, δήλωσε σήμερα πως ευελπιστεί ότι ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' θα θίξει το θέμα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του.

«Είναι βέβαιο, πως είτε δημοσία, είτε κατ' ιδίαν, ευελπιστώ ότι θα μιλήσει γι' αυτό», τόνισε σήμερα ο πατήρ Χοσέ Κονράδο Ροδρίγες από το Σαντιάγο ντε Κούβα, όπου αφίχθη νωρίς το απόγευμα (τοπική ώρα, 22.30, ώρα Ελλάδος) ο Ποντίφικας.

«Από πολλού καιρού βιώνουμε στην Κούβα μία δραματική και δύσκολη κατάσταση, αντιμετωπίζουμε ένα πλήθος προβλήματα και ολίγιστες λύσεις και πιστεύω πως ο Πάπας έρχεται να δει τον κόσμο για να του χαρίσει ελπίδα», τόνισε ο ίδιος ιερέας.

Συντάκτης σκληρών στο περιεχόμενο και τη γλώσσα τους επιστολές που είχε αποστείλει το 1994 στον Φιδέλ Κάστρο και το 2009 στον αδελφό και διάδοχό του στην εξουσία Ραούλ, ο πατήρ Ροδρίγες είχε απασχολήσει το 2007 την αστυνομία καθώς είχε προβάλλει αντίσταση στην απομάκρυνση αντικαθεστωτικών που είχαν βρει καταφύγιο στην ενορία του.

«Θεωρώ πως ο Πάπας πρόκειται να διατυπώσει έκκληση προς τη συνείδηση των διοικούντων για να στραφούν σε έναν νέο δρόμο, και πιστεύω πως θα ενδυναμώσει τις ελπίδες του λαού για να ακολουθήσει τον δρόμο της συμφιλίωσης και της ανανέωσης του τρόπου ζωής μας», τόνισε ο ίδιος ιερωμένος.

Κατά τον ίδιον η Κούβα έχει ανάγκη από αλλαγές «στο τρόπο που αντιμετωπίζει τα προβλήματα της καθημερινής ζωής, ώστε να μας επιτρέψει να εξέλθουμε από την κατάσταση στην οποία έχουμε καθηλωθεί, από τη φτώχεια και τον αποκλεισμό».

«Το πρόβλημα που έχουμε είναι πως μέγα τμήμα του πληθυσμού βρίσκεται αποκλεισμένο, πραγματικά αποκλεισμένο, με εξαίρεση μία μικρή ομάδα που προσποιείται ότι ενσαρκώνει την εικόνα όλων ημών, ενώ αυτό δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, διότι όλοι μας έχουμε δικαιώματα. Πιστεύω πως ο Πάπας θα το υπενθυμίσει αυτό και κατά έναν τρόπο θα μας προσκαλέσει σε έναν καινούργιο δρόμο», τόνισε ο πατήρ Ροδρίγες.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ