Ομπάμα: Η παγκόσμια ασφάλεια εξαρτάται από τις αποφάσεις της συνόδου της Σεούλ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ομπάμα: Η παγκόσμια ασφάλεια εξαρτάται από τις αποφάσεις της συνόδου της Σεούλ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι η παγκόσμια ασφάλεια εξαρτάται από τα μέτρα που θα αποφασισθούν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια στη Σεούλ, όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι 53 χωρών.

«Η παγκόσμια ασφάλεια εξαρτάται από τα μέτρα που θα αποφασίσουμε εδώ», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της ολομέλειας της συνόδου αυτής που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και είναι αφιερωμένη στην διασφάλιση των πυρηνικών υλικών ώστε να μην περιέλθουν στον έλεγχο τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι μεγάλη πρόοδος έχει επιτευχθεί από την πρώτη σύνοδο στην Ουάσινγκτον το 2010, αναφερόμενος στην εξασφάλιση των πυρηνικών σταθμών και στην εξουδετέρωση ή την διασφάλιση των επικίνδυνων πυρηνικών υλικών.

«Είναι αναμφισβήτητο ότι η απειλή παραμένει. Υπάρχουν πολλοί κακόβουλοι άνθρωποι που αναζητούν τα επικίνδυνα αυτά υλικά, ορισμένα από τα οποία συνεχίζουν να είναι ευάλωτα σε πολλά σημεία», δήλωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με το σχέδιο του κειμένου της τελικής διακήρυξης της συνόδου, θα απευθυνθεί έκκληση για «ενισχυμένη διεθνή συνεργασία» κατά του κινδύνου της πυρηνικής τρομοκρατίας, μίας από τις «μεγαλύτερες απειλές για την παγκόσμια ασφάλεια».

Οι εργασίες της συνόδου θα ολοκληρωθούν σήμερα το βράδυ.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ