Επαναλειτουργεί το εβραϊκό σχολείο που έγινε το μακελειό την προηγούμενη εβδομάδα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Επαναλειτουργεί το εβραϊκό σχολείο που έγινε το μακελειό την προηγούμενη εβδομάδα

Ξεκίνησαν σήμερα και πάλι τα μαθήματα στο εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης όπου την προηγούμενη Δευτέρα ένας ένοπλος άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να σκοτώσει τρεις μαθητές και έναν ραββίνο.

Ένας από τους διευθυντές του σχολείου, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, επιβεβαίωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι τα μαθήματα γίνονται κανονικά.

«Από σήμερα επιστρέψαμε στην ομαλότητα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι «προπαθούμε όσο μπορούμε να διατηρήσουμε τη γαλήνη στο σχολείο».

Εξάλλου σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μία θρησκευτική τελετή στην οποία πήραν μέρος οι 200 μαθητές που φοιτούν εκεί και αρκετοί αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο εβραϊκό σχολείο Οζάρ Χατοράχ σημειώθηκε πριν μία εβδομάδα η χειρότερη τρομοκρατική επίθεση που έχει γίνει στη Γαλλία από το 1995. Ο Μοχάμεντ Μέραχ, αλγερινής καταγωγής γεννημένος στην Τουλούζη, που σκοτώθηκε την Πέμπτη στη διάρκεια των προσπαθειών της αστυνομίας να τον συλλάβουν, άνοιξε πυρ τη Δευτέρα το πρωί εναντίον των μαθητών του σχολείου με αποτέλεσμα να σκοτώσει τρεις από αυτούς και έναν ενήλικο.

Αρκετά από τα παιδιά που υπέστησαν σοκ εξακολουθούν να λαμβάνουν ψυχολογική υποστήριξη.

Στο μεταξύ χθες Κυριακή περίπου 6.000 άνθρωποι πήραν μέρος σε μία σιωπηλή πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Τουλούζη στη μνήμη των επτά θυμάτων του Μέραχ, ανάμεσά τους και τρεις στρατιώτες. Οι διαδηλωτές άφησαν τριαντάφυλλα έξω από το εβραϊκό σχολείο.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ