Έσβησε για έλεγχο ο προτελευταίος, ενεργός, πυρηνικός αντιδραστήρας στη Φουκουσίμα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Έσβησε για έλεγχο ο προτελευταίος, ενεργός, πυρηνικός αντιδραστήρας στη Φουκουσίμα

Η Tokyo Electric Power Co (TEPCO) έκλεισε σήμερα έναν ατομικό αντιδραστήρα στις ακτές στη Θάλασσα της Ιαπωνίας σήμερα για τους τακτικούς ελέγχους, κάτι που σημαίνει ότι πλέον λειτουργεί μόνον ο ένας από τους 54 αντιδραστήρες που διαθέτει η χώρα, ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της χειρότερης πυρηνικής κρίσης των τελευταίων 25 ετών.

Ο αντιδραστήρας υπ' αριθμόν 6 στον πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Κασιβαζάκι - Καρίβα στην επαρχία Νιιγκάτα, η οποία διαθέτει επτά αντιδραστήρες, τέθηκε εκτός λειτουργίας από την TEPCO. Ήταν ο τελευταίος που ανήκε στην εταιρία και παρέμενε σε λειτουργία μετά το δυστύχημα στον πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι.

Οι ιαπωνικές εταιρίες του τομέα της ενέργειας αντιμετωπίζουν όλο και πιο έντονες αντιδράσεις σε ό,τι αφορά την επανέναρξη της λειτουργίας των πυρηνικών τους εργοστασίων από τον πληθυσμό, παρά το ότι οι διοικήσεις τους, αλλά και η κυβέρνηση, επισημαίνουν ότι ενδέχεται να προκύψουν σοβαρά προβλήματα στην διάρκεια του καλοκαιριού. Ωστόσο η κοινή γνώμη παραμένει εξαιρετικά δύσπιστη έναντι της πυρηνικής ενέργειας μετά την καταστροφή της 11ης Μαρτίου του 2011.

Ο μοναδικός αντιδραστήρας που λειτουργεί πλέον, ο υπ' αριθμόν 3 στο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο Τομάρι στη βόρεια Ιαπωνία, που λειτουργεί η εταιρία Hokkaido Electric Power Co, αναμένεται επίσης να τεθεί εκτός λειτουργίας για τακτικούς ελέγχους ως τα τέλη του Απριλίου.

Η Ιαπωνία έχει στραφεί στην θερμική παραγωγή ενέργειας για να καλύψει τη ζήτηση, κάτι που έχει σημάνει μεγάλη αύξηση των εισαγωγών καυσίμων και την δημιουργία σημαντικών εμπορικών ελλειμμάτων.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ