Σαρκοζί: Ο σουνίτης ιερωμένος Γιουσέφ Αλ-Καραντάουι δεν είναι ευπρόσδεκτος στη Γαλλία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σαρκοζί: Ο σουνίτης ιερωμένος Γιουσέφ Αλ-Καραντάουι δεν είναι ευπρόσδεκτος στη Γαλλία

Ο Νικολά Σαρκοζί δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info ότι είπε στον "εμίρη του Κατάρ" ότι ο αμφιλεγόμενος μουσουλμάνος ιερωμένος Γιουσέφ Αλ-Καραντάουι δεν είναι "ευπρόσδεκτος" στη Γαλλίας, όπου επρόκειτο να μεταβεί στις αρχές Απριλίου έπειτα από πρόσκληση μουσουλμανικής οργάνωσης.

«Δήλωσα στον ίδιο τον εμίρη του Κατάρ ότι αυτός ο κύριος δεν είναι ευπρόσδεκτος στο έδαφος της Γαλλικής Δημοκρατίας», τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Αιγυπτιακής καταγωγής, ο Γιουσέφ Αλ -Καραντάουι είναι υπήκοος του Κατάρ και κάτοχος διπλωματικού διαβατηρίου.

«Θα διεξαχθεί συνέδριο μίας οργάνωσης, συγκεκριμένα της Ένωσης Ισλαμικών Οργανώσεων της Γαλλίας. Γνωστοποίησα ότι ορισμένα πρόσωπα που έχουν προσκληθεί στο συνέδριο και που έχουν ή υιοθετούν ιδέες που δεν συνάδουν με τις αρχές της Δημοκρατίας δεν είναι ευπρόσδεκτα στο έδαφος της (Γαλλικής) Δημοκρατίας», είπε ο Νικολά Σαρκοζί.

Ο Γιουσέφ Αλ-Καραντάουι , 86 ετών, θεωρείται ένας από τους ιερωμένους του σουνιτικού ισλάμ με τη μεγαλύτερη επιρροή χάρη στις εμφανίσεις του στο δίκτυο Al-Jazira και στην ιστοσελίδα IslamOnline.

Εγκατέλειψε την Αίγυπτο στη δεκαετία του '60 αφού φυλακίσθηκε από το καθεστώς του τότε προέδρου Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ, στο πλαίσιο της εκστρατείας του κατά των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Εχει προσκληθεί να συμμετάσχει στις εργασίες του συνεδρίου της Ενωσης Ισλαμικών Οργανώσεων της Γαλλίας στις 6 Απριλίου στο Μπουρζέ, μαζί με τον Μαχμούντ αλ-Μάσρι, γνωστό αιγύπτιο ιερωμένο, ο οποίος έχει ήδη επισκεφθεί τη Γαλλία τον Δεκέμβριο 2011.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας χαιρέτισε επίσης την εκλογή του Μακί Σαλ στην προεδρία της Σενεγάλης, χαρακτηρίζοντάς την «πολύ καλή είδηση για την Αφρική γενικά και για τη Σενεγάλη ειδικότερα».

Η Σενεγάλη είναι μία σημαντική χώρα για την Αφρική, υπήρξε «υπόδειγμα δημοκρατίας» και «τα πράγματα εξελίσσονται επίσης υποδειγματικά και πρέπει να απευθύνουμε γι΄αυτό συγχαρητήρια στον (απερχόμενο πρόεδρο) Αμπντουλαγέ Ουαντέ», δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί.

«Οταν βλέπουμε τι συμβαίνει το Μαλί, αυτός είναι ένας παράγοντας ελπίδας για ολόκληρη την Αφρική», πρόσθεσε.

Ο Μακί Σαλ, πρώην πρωθυπουργός, εξελέξη χθες πρόεδρος της Σενεγάλης επικρατώντας στον δεύτερο γύρο των εκλογών του αντιπάλου του Αμπντουλαγέ Ουαντέ, ο οποίος παραδέχθηκε την ήττα του πριν ακόμη από την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, η οποία διεξήχθη σε συνθήκες ηρεμίας.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ