Αρχίζουν τα έργα για κατασκευή τερματικού καυσίμων στην περιοχή Βασιλικού της Κύπρου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αρχίζουν τα έργα για κατασκευή τερματικού καυσίμων στην περιοχή Βασιλικού της Κύπρου

Σε δύο εβδομάδες θα αρχίσει η κατασκευή τερματικού καυσίμων στην περιοχή Βασιλικού, κοντά στη Λεμεσό.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επένδυση στον τομέα της ενέργειας από τις εταιρείες πετρελαιοειδών VTTV και της εργοληπτικής Ιωάννου και Παρασκευαΐδη. Η επένδυση, ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ, εκτιμάται ότι θα καταστήσει την Κύπρο ενεργειακό κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου δύο χρόνια.

Ο γενικός διεθυντής της VTTV Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε στο ΡΙΚ ότι θα φιλοξενούνται πλοία μέχρι και 160 χιλιάδων τόνων. Τα εισοδήματα σε λιμενικούς δασμούς θα ανέρχονται στα 18 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ενώ το κράτος θα έχει επιπρόσθετα εισοδήματα από τη φορολογία των εταιρειών, οι οποίες θα εμπορεύονται τα προϊόντα τους μέσα από το συγκεκριμένο τερματικό.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Ιωάννου και Παρασκευαΐδης, Ευθύβουλος Ιακωβίδης, δήλωσε ότι θα εργοδοτηθούν σε πρώτο στάδιο 500 με 600 άτομα, κατά προτεραιότητα Κύπριοι.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ