Επιτέλους φανάρια στην παλαιά Εθνική οδό Χανίων- Κισάμου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Επιτέλους φανάρια στην παλαιά Εθνική οδό Χανίων- Κισάμου

Βελτιώνονται σε μεγάλο βαθμό οι κυκλοφοριακές συνθήκες στην παλιά εθνική οδό Χανίων- Κισάμου, καθώς από σήμερα, στα διοικητικά όρια του πρώην δήμου Νέας Κυδωνίας, τέθηκαν σε λειτουργία οι νέοι φωτεινοί σηματοδότες στους κόμβους της Παρηγοριάς, του Δαράτσου, του Καλαμακίου, του Σταλού και της Αγίας Μαρίνας.

Το έργο της τοποθέτησης των φωτεινών σηματοδοτών, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, είχε δημοπρατηθεί από τον πρώην δήμο Νέας Κυδωνίας τον Μάιο του 2010, ωστόσο η υλοποίησή του είχε «παγώσει» μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης (τον Αύγουστο του 2010) λόγω αδυναμίας πληρωμής του εργολάβου.

Σήμερα αποδόθηκε στους πολίτες και τους επισκέπτες των Χανίων, γεγονός που αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, αλλά και στην αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Τα φανάρια που άναψε το μεσημέρι ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης είναι «έξυπνα» αφού λειτουργούν με ανιχνευτή κυκλοφορίας που δίνει προτεραιότητα εκεί που υπάρχει κίνηση οχημάτων.

Παράλληλα, με αυτήν τη δράση τοποθετείται και φωτισμός σε ένα μεγάλο κομμάτι της παλιάς εθνικής οδού Χανίων- Κισάμου, που θα αναβαθμίσει σημαντικά τις κυκλοφοριακές συνθήκες κατά τις βραδινές ώρες, ενώ βελτιώθηκε και η σήμανση.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ