Ο πρόεδρος Χου της Κίνας κάνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση στην Κορεατική Χερσόνησο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο πρόεδρος Χου της Κίνας κάνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση στην Κορεατική Χερσόνησο

Ο πρόεδρος της Κίνας Χου Τζιντάο εξέφρασε την ελπίδα πως δεν θα αναιρεθεί η προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο, μετέδωσαν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αξιωματούχους στο περιθώριο της Συνόδου για την Πυρηνική Ασφάλεια στη Σεούλ.

«Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη και ευαίσθητη. Δεν θέλουμε να δούμε να ανατρέπεται η προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης στην Χερσόνησο», τόνισε ο Χου, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Ο κινέζος πρόεδρος κάλεσε όλες τις πλευρές να διατηρήσουν την ηρεμία τους και να δείξουν αυτοσυγκράτηση ώστε να αποφευχθούν οι εντάσεις.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε χθες Κυριακή πως το Πεκίνο «κλείνει τα μάτια» στις βορειοκορεατικές πυρηνικές προκλήσεις και προειδοποίησε με αυστηρότερες κυρώσεις αν η Πιονγκγιάνγκ πραγραματοποιήσει την προγραμματισμένη για τον Απρίλιο εκτόξευση πυραύλου.

Σεούλ και Ουάσινγκτον επισημαίνουν πως η εκτόξευση αυτή θα μπορούσε να είναι μια καλυμμένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, η οποία παραβιάζει τις πρόσφατες διεθνείς δεσμεύσεις της Βόρειας Κορέας. Το βορειοκεατικό καθεστώς ισχυρίζεται πως ο πύραυλος απλώς θα θέσει σε τροχιά δορυφόρο.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ