Νετανιάχου: «Υποκριτική η απόφαση του Συμβουλίου ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Νετανιάχου: «Υποκριτική η απόφαση του Συμβουλίου ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο σήμερα για «υποκρισία» του Συμβουλίου του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το οποίο έχει ζητήσει, χωρίς τούτο να έχει το προηγούμενό του, τη διεξαγωγή μιάς διεθνούς έρευνας, αναφορικά με «τις επιπτώσεις του εποικισμού από το Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη».

«Στο Συμβούλιο υπάρχει αυτόματη εχθρική πλειοψηφία κατά του Ισραήλ. Θα πρέπει, πιστεύω, τα μέλη του να ντρέπονται, αφού είναι υποκριτές». «Απ' τις 91 αποφάσεις αυτού του Συμβουλίου, οι 31 αφορούν το Ισραήλ, 3 τη Συρία, και μία μόνον το Ιράν», αναφέρει η γραπτή δήλωση με την υπογραφή Νετανιάχου. «Πρόκειται για μια απόφαση, που την διακρίνει ο σουρεαλισμός, για μια απόφαση 'μαστορεμένη', πολιτικοποιημένη, που εστιάζει μόνον στη μία όψη» του υπό εξέταση ζητήματος.

Σήμερα στη Δυτική Οχθη ζούν περισσότεροι από 310 χιλιάδες έποικοι του Ισραήλ. Την ίδια ώρα, άνω των 200 χιλιάδων εποίκων έχουν μόνιμη κατοικία στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Η Ιερουσαλήμ κατελήφθη στρατιωτικά τον Ιούνιο του 1967 και προσαρτήθηκε ακολούθως, από το Ισραήλ.

Για τις κυβερνήσεις του Ισραήλ παρά την απόρριψη αυτού εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας «η Ιερουσαλήμ αποτελεί την αδιαίρετη, αιώνια ισραηλινή πρωτεύουσα», παγίως.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ