Σε πέντε χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ένας προπαγανδιστής της αλ Κάιντα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σε πέντε χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ένας προπαγανδιστής της αλ Κάιντα

Ένας άνδρας ο οποίος κατηγορείται ότι δημοσίευε στο Διαδίκτυο προπαγανδιστικό υλικό υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης αλ Κάιντα ώστε να την βοηθήσει στην στρατολόγηση νέων μελών καταδικάστηκε σήμερα σε πέντε έτη φυλάκιση από τη γερμανική δικαιοσύνη.

Ο άνδρας αυτός, ο οποίος είναι 26 ετών, έχει γεννηθεί στη Συρία, όμως δηλώνει άπατρις και αναφέρεται ως Χούσαμ Σ., κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο του Κόμπλεντς επειδή προσπάθησε μεταξύ του Σεπτεμβρίου του 2007 και του Δεκεμβρίου του 2009 να στρατολογήσει νέα μέλη ή υποστηρικτές για την αλ Κάιντα και άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις, όπως η αλ Κάιντα στο Ιράκ και το Ισλαμιστικό Κίνημα του Ουζμπεκιστάν.

Ο Χούσαμ Σ., που συνελήφθη τον Ιούλιο του 2010 στο Μονταμπάουρ, στο κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο, είχε ανεβάσει στο Διαδίκτυο «44 εκκλήσεις» για στρατολόγηση σε αυτές τις ομάδες, ενώ είχε δημοσιοποιήσει και άλλα ντοκουμέντα όπως ένα βίντεο αποκεφαλισμού, όπως αναφέρει δικαστική πηγή.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ