Σγουρός: Ζητά την ενσωμάτωση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου στην Περιφέρεια Αττικής - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Σγουρός: Ζητά την ενσωμάτωση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου στην Περιφέρεια Αττικής

Ενσωμάτωση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) στην Περιφέρεια Αττικής, ζητεί ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός με επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο ΓιάννηςΣγουρός ζητά την ενσωμάτωσή του προκειμένου, όπως σημειώνει, να ασκηθούν οι μητροπολιτικές αρμοδιότητες όπως ορίζει ο «Καλλικράτης».

Στη σχετική επιστολή αναφέρει ότι «η πρόσφατη κρίση στον ΟΡΣΑ ανέδειξε τα δομικά και λειτουργικά προβλήματά του». Παράλληλα επισημαίνεται η «έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης ενός οργάνου που λαμβάνει αποφάσεις για την τύχη της Αττικής», ενώ διατυπώνεται ρητά και το αίτημα: «Αρμοδιότερος φορέας ρύθμισης του χώρου, χρήσεων γης, αλλά και αναπτυξιακών θεμάτων τουρισμού, γεωργίας κ.λπ. είναι η Περιφέρεια στην οποία πρέπει να ενσωματωθεί ο ΟΡΣΑ».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΟΡΣΑ, καθηγητής Γ. Πολύζος, η αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Δ. Αντωνάκου, και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, καθηγήτρια Μ. Μαντούβαλου, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, διότι το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο δεν έχει ακόμη θεσμοθετηθεί από το αρμόδιο ΥΠΕΚΑ.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Περιβάλλοντος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τα κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση προκειμένου τις επόμενες ημέρες να δοθεί στη δημοσιότητα «σχέδιο νόμου που θα επιτρέπει την πολυδιάστατη ανάπτυξη των δυνατοτήτων της Αττικής».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ