Πρόγραμμα για δωρεάν τεστ Παπανικολάου στις γυναίκες των Χανίων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Πρόγραμμα για δωρεάν τεστ Παπανικολάου στις γυναίκες των Χανίων

Η άμεση υλοποίηση του προγράμματος, που προβλέπει τη διενέργεια δωρεάν τεστ Παπανικολάου στο γυναικείο πληθυσμό του "Καλλικρατικού" δήμου Χανίων με δαπάνες του δήμου, έπειτα από την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου και του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης, εξετάστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε, παρουσία του δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη και του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Χαράλαμπου Δουλγεράκη.

Στη σύσκεψη τέθηκαν οι κεντρικοί άξονες για την εφαρμογή του προγράμματος, ενώ όπως γνωστοποιήθηκε, την ερχόμενη εβδομάδα, ο δήμος Χανίων θα δώσει στη δημοσιότητα, μέσω των κοινωνικών του υπηρεσιών, ανακοίνωση- πρόσκληση προς το γυναικείο πληθυσμό του δήμου, η οποία θα περιλαμβάνει τα απαραίτητα στοιχεία για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Την ικανοποίησή του για τη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, με στόχο τη δωρεάν διενέργεια όλων των απαραίτητων προληπτικών εξετάσεων για την αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης. Όπως υπογράμμισε ο κ. Σκουλάκης η θετική αυτή εξέλιξη προέκυψε έπειτα από την παρέμβασή του να συμπεριληφθεί ο «Καλλικρατικός» δήμος Χανίων, με πληθυσμό εκατόν οκτώ χιλιάδων (108.000) κατοίκων, στα προγράμματα, που ήδη έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Υγείας.

Ανάλογη παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από πλευράς δημάρχου Χανίων και στο Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εξασφάλιση σε πρώτη φάση πίστωσης ύψους, 20.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση του προγράμματος.

Στον στόχο των εξετάσεων, που είναι η προαγωγή και προστασία της υγείας των πολιτών, αναφέρθηκε από την πλευρά του και ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Χαράλαμπος Δουλγεράκης. «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, που έχει ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία στα τρία Κέντρα Υγείας του Νομού Χανίων», υπογράμμισε.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, μέσω της Μαιευτικής Κλινικής και του Κυτταρολογικού Τμήματος θα αναλάβουν τη δωρεάν εξέταση των γυναικών, που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ