Η συριακή αντιπολίτευση καταδικάζει τη διακήρυξη του ΟΗΕ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η συριακή αντιπολίτευση καταδικάζει τη διακήρυξη του ΟΗΕ

Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, κύριος συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης, καταδίκασε σήμερα τη διακήρυξη που υιοθετήθηκε χθες από τον ΟΗΕ για τερματισμό της βίας, υποστηρίζοντας ότι αντιθέτως, η διακήρυξη αυτή δίνει επιπλέον χρόνο στο καθεστώς για να συνεχίσει τις βιαιοπραγίες του.

«Τέτοιες διακηρύξεις που υιοθετούνται ενώ συνεχίζονται οι σφαγές, δίνουν την ευκαιρία (στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-) 'Ασαντ να συνεχίζει την καταστροφική πολιτική του για να καταπνίξει τη συριακή επανάσταση» δήλωσε, σήμερα ο Σαμίρ Νασάρ, μέλος του εκτελεστικού γραφείου του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου.

«Ελπίζαμε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα μιλούσε με μια φωνή, όχι μέσω μιας διακήρυξης, αλλά μέσω μιας αυστηρής και αποτρεπτικής για το καθεστώς απόφασης, στόχος της οποίας θα ήταν το τέλος των συνεχιζόμενων σφαγών που υφίσταται ο συριακός λαός από τις δυνάμεις του 'Ασαντ», τόνισε ο Νασάρ.

«Είναι καιρός να χρησιμοποιήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας τη δύναμή του και την εξουσία του για να δοθεί ένα τέλος στις βιαιότητες στη Συρία που, σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 9.000 ανθρώπους», δήλωσε ο Νασάρ τηλεφωνικώς από την Κωνσταντινούπολη.

Υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορεί να γίνει κανένας συμβιβασμός με το καθεστώς του 'Ασαντ», ο Νασάρ τόνισε ότι «ο σύρος πρόεδρος πρέπει να φύγει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για πολιτικές λύσεις και να αποτραπεί ένας καταστροφικός εμφύλιος που διαφαίνεται στον ορίζοντα».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ