Μπαν κι- Μουν: Να σταματήσουν οι βιαιότητες στη Συρία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μπαν κι- Μουν: Να σταματήσουν οι βιαιότητες στη Συρία

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν δήλωσε πως το Συμβούλιο Ασφαλείας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση της Συρίας να σταματήσει όλες τις βιαιότητες και να αρχίσει διάλογο με την αντιπολίτευση.

«Με σαφείς όρους, το Συμβούλιο Ασφαλείας απηύθυνε έκκληση για άμεσο τερματισμό των βιαιοτήτων και των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», επισήμανε σε ομιλία του στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας Κουάλα Λουμπούρ.

«Ζήτησε (το Συμβούλιο Ασφαλείας) να διασφαλιστεί η πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια και να υπάρξει ουσιαστικός πολιτικός διάλογος ανάμεσα στην κυβέρνηση και όλο το φάσμα της συριακής αντιπολίτευσης», πρόσθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας τους ο Μπαν τόνισε πως αναφερθεί στη σύνοδο κορυφής για την Πυρηνική Ενέργεια και τον Πυρηνικό Εξοπλισμό, την επόμενη εβδομάδα στη Σεούλ, στην απόφαση της Βόρειας Κορέας να εκτοξεύσει, τον Απρίλιο πύραυλο που θα θέσει σε τροχιά δορυφόρο.

«Θα συζητήσω το θέμα αυτό με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Νότιας Κορέας στη Σεούλ και επίσης θα ήθελα να έχω συνομιλίες με άλλους ηγέτες που συμμετέχουν στη σύνοδο», επισήμανε ο ίδιος.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ