Ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί καλεί τους πολίτες να «μείνουν ενωμένοι» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί καλεί τους πολίτες να «μείνουν ενωμένοι»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί δήλωσε σήμερα ότι «η τρομοκρατία» δεν θα επιτύχει να «διασπάσει» τη χώρα και ότι η γαλλική κοινωνία δεν θα υποκύψει στην επιθυμία να πάρει «εκδίκηση» μετά τις δολοφονίες ενός ραβίνου και τριών παιδιών σε ένα εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη για τις οποίες υπεύθυνος φέρεται ότι είναι ένας Γάλλος αλγερινής καταγωγής σχετιζόμενος με την αλ Κάιντα.

«Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Δεν πρέπει να ενδώσουμε ούτε στις διακρίσεις ούτε στην εκδίκηση», είπε ο Σαρκοζί σε σύντομες δηλώσεις του στο προεδρικό μέγαρο στα Ηλύσια Πεδία, προσθέτοντας ότι θέλησε να συγκεντρωθούν ο ίδιος, «αντιπρόσωποι της εβραϊκής κοινότητας και της μουσουλμανικής κοινότητας για να δείξουμε ότι η τρομοκρατία δεν θα επιτύχει να διαρρήξει το αίσθημα της εθνικής μας ενότητας», πρόσθεσε.

«Τους είπα και λέω στην εθνική κοινότητα, στο έθνος στην ολότητά του: οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι, οφείλουμε να μην υποκύψουμε. . . [στην επιθυμία] για εκδίκηση», συνέχισε ο Σαρκοζί.

Ο Σαρκοζί επέμεινε στη διατήρηση της «εθνικής ενότητας» των Γάλλων, τονίζοντας πως «το οφείλουμε στα θύματα τα οποία δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ, το οφείλουμε στη χώρα μας».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ