Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Μπαλί μετά την αστυνομική επιχείρηση με πέντε νεκρούς - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Μπαλί μετά την αστυνομική επιχείρηση με πέντε νεκρούς

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Μπαλί της Ινδονησίας μετά τις δύο αστυνομικές επιχειρήσεις στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν πέντε τρομοκράτες, ανακοίνωσε επίσημη πηγή.

«Ενισχύσαμε την ασφάλεια, ειδικά σε στρατηγικής σημασίας περιοχές, όπως ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και συνοικίες με έντονη νυχτερινή ζωή. Βρισκόμαστε σε επιφυλακή», τόνισε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Τα μέτρα ελήφθησαν μετά τις δύο επιχειρήσεις χθες Κυριακή, στις οποίες συμμετείχαν εκατό αστυνομικοί, εναντίον πυρήνα υπόπτων εξτρεμιστών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.

Τα θύματα «σχεδίαζαν τρομοκρατικές ενέργειες και ληστείες», διευκρίνισε η αστυνομία και πρόσθεσε πως τα άτομα αυτά ανήκαν σε πυρήνα που είχε σκοτώσει αστυνομικό στη διάρκεια ληστείας σε τράπεζα το 2010.

«Συνδέονται με προηγούμενες έρευνες σχετικά με την τρομοκρατία», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Σαούντ Ουσμάν Νασουσιόν, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προετοίμαζαν επίθεση με αφορμή την πρωτοχρονιά των ινδουιστών.

Στο Μπαλί, το οποίο επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, είχε σημειωθεί μια από τις αιματηρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις, το 2002, με 202 νεκρούς, οι περισσότεροι Δυτικοί.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ