Σομαλία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί σε επίθεση των ανταρτών αλ-Σεμπάμπ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σομαλία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί σε επίθεση των ανταρτών αλ-Σεμπάμπ

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν βλήματα όλμων που είχαν ως στόχο το προεδρικό μέγαρο στο Μογκαντίσου προσγειώθηκαν τη νύχτα σε κοντινό προσφυγικό καταυλισμό, δήλωσαν σήμερα κάτοικοι και μέλη της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής 'Ενωσης.

Οι αντάρτες αλ-Σεμπάμπ που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα δήλωσαν ότι έπληξαν με περίπου δώδεκα όλμους το προεδρικό μέγαρο. Πρόκειται για τη δεύτερη προσπάθειά τους να πλήξουν την καρδιά της κυβέρνησης σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Ο Πάντι Ανκούντα, εκπρόσωπος της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής 'Ενωσης (AMΙSOM) δήλωσε ότι ορισμένα από τα βλήματα έπεσαν σε καταυλισμό εκτοπισμένων εξαιτίας του πολέμου και της πείνας Σομαλών, 500 μέτρα από το προεδρικό μέγαρο.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, τα πέντε θύματα είναι μέλη της ίδιας οικογένειας.

Σε ένα άλλο επεισόδιο, αντάρτες αλ-Σεμπάμπ εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον κτιρίου που στεγάζει δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή Αλικαμίν της σομαλικής πρωτεύουσας.

«Επιτεθήκαμε στις δυνάμεις ασφαλείας σε ένα σπίτι. Τους σκοτώσαμε και καταστρέψαμε το κτίριο με αυτοπροωθούμενες βομβίδες και πυρά πολυβόλων χθες το βράδυ», δήλωσε ο σεΐχης Μοχάμεντ Αμπού Αμπντιραχμάν τον οποίο οι αντάρτες αποκαλούν κυβερνήτη του Μογκαντίσου.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ