Ινδονησία: Πέντε νεκροί σε δύο εφόδους αντιτρομοκρατικής μονάδας στο Μπαλί - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ινδονησία: Πέντε νεκροί σε δύο εφόδους αντιτρομοκρατικής μονάδας στο Μπαλί

Ινδονήσιοι αστυνομικοί σκότωσαν πέντε φερόμενους ως εξτρεμιστές στο Μπαλί οι οποίοι θεωρείται ότι είχαν στοχοθετήσει και επιθεωρήσει τοποθεσίες όπου σχεδίαζαν να εξαπολύσουν επιθέσεις, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της χώρας σήμερα, προσθέτοντας ότι οι ύποπτοι συνδέονταν με την εκτός νόμου οργάνωση Τζεμάα Ισλαμίγια.

«Είχαν ορίσει στόχους σε διάφορες τοποθεσίες στο Μπαλί. Είχαν επιθεωρήσει τις τοποθεσίες», δήλωσε ο Ανσιάαντ Μπάι, επικεφαλής της ινδονησιακής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Ο Μπάι περιέγραψε τις τοποθεσίες αυτές ως «συνηθισμένους στόχους τρομοκρατών», χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Η ομάδα στην οποία ανήκαν οι ύποπτοι συνδέεται με μια άλλη που είχε προβεί σε ληστείες τραπεζών στην Μεντάν και είχε εκπαιδευτεί στην Ατσέχ και στο Σόλο, στην κεντρική Ιάβα, υποστήριξε.

Το 2002, βομβιστικές επιθέσεις σε νυχτερινά κέντρα στο Μπαλί που είχαν αποδοθεί στην Τζεμάα Ισλαμίγια, η οποία συνδέεται με την αλ Κάιντα, είχαν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 200 ανθρώπους.

Νωρίτερα, ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ειδική αντιτρομοκρατική μονάδα της αστυνομίας σκότωσε πέντε άνδρες που φέρονται ότι ήταν ύποπτοι για το σχεδιασμό επιθέσεων στο Μπαλί. Η αντιτρομοκρατική μονάδα, η οποία ονομάζεται Απόσπασμα 88, έκανε εφόδους σε δύο σημεία στο Μπαλί, σε μία τοποθεσία στην πρωτεύουσα Ντένπασαρ και μία σε ένα ξενοδοχείο στη Σάνουρ, μετέδωσαν ΜΜΕ στην Αυστραλία επικαλούμενα πληροφορίες του Australian Associated Press (AAP).

Τρεις άνδρες σκοτώθηκαν στο ξενοδοχείο στη Σάνουρ, μια περιοχή ιδιαίτερα δημοφιλή για τους ξένους τουρίστες, και δύο στην τοποθεσία στην Ντένπασαρ.

Το AAP ανέφερε, επικαλούμενο την ινδονησιακή αστυνομία, ότι οι επιδρομές συσχετίζονται και ότι οι ύποπτοι οι οποίοι σκοτώθηκαν αντιστάθηκαν στη σύλληψη ή αποπειράθηκαν να διαφύγουν.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μπόι Ράφλι Άμαρ είπε ότι οι πέντε ύποπτοι επρόκειτο να ληστέψουν ένα ανταλλακτήριο συναλλάγματος κι ένα χρυσοχοείο όταν η αστυνομία επενέβη. Ένας ακόμη εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Σαούντ Οσμάν Νασουσιόν, δήλωσε ότι «πρόκειται για μια ισλαμιστική οργάνωση εξτρεμιστών, μια ομάδα που είχε αποσχιστεί από την Τζεμάα Ισλαμίγια. . . ήθελαν να κάνουν ληστείες για να συγκεντρώσουν χρήματα».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ