Συλλυπητήρια Άστον, Μπαρόζο για την απώλεια του Πατριάρχη Κοπτών Σενούντα Γ' - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συλλυπητήρια Άστον, Μπαρόζο για την απώλεια του Πατριάρχη Κοπτών Σενούντα Γ'

Η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Αστον αλλά και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, απέτισαν σήμερα φόρο τιμής στον αποβιώσαντα χθες Σάββατο σε ηλικία 89 ετών Πατριάρχη των περίπου 12 εκατομμυρίων Κοπτών της Αιγύπτου, Σενούντα Γ, εστιάζοντας παράλληλα στη διαφαινόμενη ανάγκη για «διαφύλαξη της ενότητας του αιγυπτιακού λαού».

«Τα ειλικρινή συλλυπητήριά της» στον αιγυπτιακό λαό, ιδίως στους Κόπτες, κατέθεσε η κυρία Αστον, σημειώνοντας ότι ο Σενούντα Γ «υπήρξε σεβαστός και οραματιστής ηγέτης»(...)«υπέρμαχος του θρησκευτικού διαλόγου, της αρμονίας και της διαλλακτικότητας».

«Τη βαθειά λύπη του» για την απώλεια του Σενούντα Γ, «ενός σεβαστού εθνικού, θρησκευτικού ηγέτη, που αγωνίστηκε πάντοτε για την ανεξιθρησκεία και την ελευθερία της σκέψης», εξέφρασε ο πρόεδρος Μπαρόζο .«Η καλύτερη τιμή, που θα μπορούσε η Αίγυπτος να τού αποδώσει, είναι να διαφυλάξει πλήρως τα δικαιώματά της, διαφυλλάσσοντας ιδίως την εθνική ενότητά της».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ