Ισπανία: Νίκη του Λαϊκού Κόμματος στις εκλογές στην Ανδαλουσία δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ισπανία: Νίκη του Λαϊκού Κόμματος στις εκλογές στην Ανδαλουσία δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

Το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας αναμένεται να κερδίσει τις περιφερειακές εκλογές στην Ανδαλουσία, που θα διεξαχθούν στις 25 Μαρτίου, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, αναλαμβάνοντας έτσι τον έλεγχο σχεδόν και των 17 αυτόνομων περιοχών της χώρας.

Η δημοσκόπηση της Metroscopia που δημοσιεύτηκε στην αριστερών αποκλείσεων εφημερίδα El Pais, έδειξε ότι το Λαϊκό Κόμμα ( PP) φέρεται να εξασφαλίζει το 47,3% της ψήφου στην νότια περιοχή της Ανδαλουσίας καταρρίπτοντας και το τελευταίο προπύργιο των Σοσιαλιστών στην Ισπανία.

Το υψηλό ποσοστό της ανεργίας--31%-- και το σκάνδαλο που ξέσπασε σχετικά με τις καταγγελίες για απάτη με τις αποζημιώσεις απόλυσης από κρατικό ταμείο, έστρεψαν τους ψηφοφόρους μακριά από τους Σοσιαλιστές, οι οποίοι κυβερνούσαν την αυτόνομη περιοχή της Ανδαλουσίας τα τελευταία 30 χρόνια.

Μια δεύτερη δημοσκόπηση, της εταιρίας Sigma Dos, η οποία δημοσιεύτηκε στην συντηρητική εφημερίδα El Mundo, έδειξε ότι το Λαϊκό Κόμμα θα κερδίσει το 45,8% της ψήφου και μεταξύ 54 και 57 εδρών στο κοινοβούλιο της Ανδαλουσίας. Απαιτούνται 55 έδρες για να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Η Ισπανία, η οποία δέχεται πιέσεις για την μείωση του δημόσιου ελλείμματός της, αναμένεται να εφαρμόσει αυστηρά μέτρα λιτότητας, συμπεριλαμβανομένων των περικοπών στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης στις αυτόνομες περιοχές της, μόλις ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία στην Ανδαλουσία.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ