Νορβηγία: Σε σφάλμα των πιλότων μάλλον οφείλεται η συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Νορβηγία: Σε σφάλμα των πιλότων μάλλον οφείλεται η συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους

Η συντριβή του μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 J Hercules της Πολεμικής Αεροπορίας της Νορβηγίας ενδεχομένως να οφείλεται σε σφάλμα των πιλότων, εκτίμησε σήμερα ο νορβηγικός στρατός.

Ο επικεφαλής αξιωματούχος των στρατιωτικών μεταγωγικών αεροσκαφών της Νορβηγίας δήλωσε ότι το δυστύχημα μπορεί να προκλήθηκε από την λανθασμένη απόφαση των χειριστών του να πετάξουν χωρίς τον αυτόματο πιλότο.

Ο αντισμήναρχος Τροντ Σόλνα δήλωσε σήμερα στη νορβηγική εφημερίδα Aftenposten ότι οι πιλότοι του C-130 ενδεχομένως να επέλεξαν να πραγματοποιήσουν την πτήση χειροκίνητα ή να πετάξουν σε χαμηλό ύψος κοντά στις οροσειρές της περιοχής.

Το αεροσκάφος κατέπεσε την Πέμπτη στο όρος Κεμπνεκάισε στη βόρεια Σουηδία στη διάρκεια διεθνούς στρατιωτικής άσκησης με αποτέλεσμα να σκοτωθεί το πενταμελές του πλήρωμα--τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα.

Ο Σόλνα είπε ότι οι πιλότοι είχαν σχεδιάσει να πραγματοποιήσουν την πτήση χειροκίνητα αν οι καιρικές συνθήκες το επέτρεπαν.

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται, αλλά οι καιρικές συνθήκες την ώρα εκείνη ήταν δυσμενείς. Η επιχείρηση για τον εντοπισμό συντριμμιών και πτωμάτων συνεχίζεται σήμερα.

Στο μεταξύ, στη Νορβηγία οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες σήμερα στη διάρκεια της τελετής στην μνήμη των πέντε θυμάτων του δυστυχήματος.

Ο βασιλιάς Χάραλντ της Νορβηγίας, ο στρατηγός Χάραλντ Σούντε, αρχηγός των νορβηγικών ενόπλων δυνάμεων και ο νορβηγός υπουργός Αμυνας Έσπεν Μπαρτ Άιντε, παρέστησαν στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση Έβενες, στη βόρεια Νορβηγία, απ΄όπου απογειώθηκε την Πέμπτη το αεροσκάφος με προορισμό την Κιρούνα στην βόρεια Σουηδία.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ