Πρωτοβουλίες του δήμου Πατρέων για τη στήριξη ανθρώπων με σοβαρά οικονομικά προβλήματα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Πρωτοβουλίες του δήμου Πατρέων για τη στήριξη ανθρώπων με σοβαρά οικονομικά προβλήματα

«Οι ανάγκες των συνανθρώπων μας στη περιοχή του δήμου Πατρέων είναι ανησυχητικά αυξανόμενες. Είναι ενδεικτικό πως, σε ό,τι αφορά την τράπεζα τροφίμων, υπήρχαν 425 οικογένειες στις οποίες γινόταν διανομή τροφίμων, ενώ τώρα έχουμε ξεπεράσει τις 950».

Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, αναφερόμενος στις ανάγκες για στήριξη πολιτών, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «συμπολίτες που πριν από δύο χρόνια ήταν χορηγοί των κοινωνικών δομών του δήμου, σήμερα έρχονται και ζητούν βοήθεια για στοιχειώδη καθημερινά προβλήματα, όπως η σίτιση, η υγεία, η στέγαση κλπ».

Ταυτόχρονα, συμπλήρωσε ότι πληθαίνουν τα αιτήματα για κάλυψη ενοικίων, πληρωμή λογαριασμών, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.ά.

Σχετικά με τις πρωτοβουλίες που παίρνει ο δήμος, για τη στήριξη όσων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ανέφερε ότι εκτός από την τράπεζα τροφίμων, λειτουργεί η δημοτική ιματιοθήκη και, όπως εκτιμάται, μέχρι το τέλος του χρόνου πάνω από 1.000 οικογένειες θα μπορούν να παραλαμβάνουν ρούχα κάθε τέσσερις μήνες. Επίσης, σε λίγες ημέρες ξεκινά η λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου, σε συνεργασία με τον φαρμακευτικό σύλλογο, με στόχο την παροχή δωρεάν φαρμάκων σε συμπολίτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους.

Στο ίδιο πλαίσιο, προγραμματίζονται δωρεάν ιατρικές εξετάσεις με εθελοντές γιατρούς, ενώ ολοκληρώνεται σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο, η λειτουργία κοινωνικού ιατρείου και κοινωνικού παιδιατρείου.

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, εξασφαλίστηκε στέγαση σε ξενοδοχείο και σίτιση σε κακοποιημένες γυναίκες και σε μέλη οικογενειών που έχουν μείνει άστεγα, καθώς και νομική στήριξη όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο στήριξης μαθητών, ο δήμος υλοποιεί με τη βοήθεια των σχολικών επιτροπών και φορέων της εκπαίδευσης, πρόγραμμα σίτισης, με πρωινό κολατσιό, 750 μαθητών σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα. Η δαπάνη εξασφαλίστηκε μέσω της αντιμισθίας του δημάρχου και συνεργατών του.

Επίσης, πρόκειται να ξεκινήσει κοινωνικό φροντιστήριο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εθελοντές φοιτητές, εθελοντές μονίμους και συνταξιούχους εκπαιδευτικούς, για την παροχή εθελοντικής υποστήριξης μαθητών που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Παράλληλα θα γίνονται δωρεάν ξενόγλωσσα φροντιστήρια σε 110 παιδιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ