Τουρκία: Φόβοι ότι έως και 500.000 σύροι πρόσφυγες θα ζητήσουν καταφύγιο στη χώρα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Τουρκία: Φόβοι ότι έως και 500.000 σύροι πρόσφυγες θα ζητήσουν καταφύγιο στη χώρα

Η Τουρκία φοβάται ότι έως και 500.000 Σύροι πρόσφυγες, που φεύγουν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τις αιματηρές συγκρούσεις, ενδέχεται να ζητήσουν καταφύγιο σε τουρκικό έδαφος, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου Αχμέντ Λουφτί Ακάρ.

«Αναμένουμε ότι και άλλοι (Σύροι) θα έρθουν στην Τουρκία από τη μεθοριακή (τουρκική) επαρχία Χατάι. Υπάρχουν πολλά σενάρια τα οποία προβλέπουν ότι ο αριθμός προσφύγων ενδέχεται να φτάσει τους 500.000», δήλωσε ο Ακάρ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Παρόλα αυτά ο πρόεδρος της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου παραδέχθηκε ότι αυτή θα ήταν μία «ακραία» κατάσταση, ενώ αναφέρθηκε τα προβλήματα που είχε αντιμετωπίσει η Τουρκία όταν είχαν καταφύγει στη χώρα 500.000 κούρδοι πρόσφυγες από το Ιράκ στη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου το 1991.

Χίλιοι Σύροι, ανάμεσά τους και ένας στρατηγός, έχουν καταφύγει τις τελευταίες 24 ώρες στην Τουρκία, ανεβάζοντας στους 14.700 τον αριθμό των Σύρων προσφύγων που έχουν ζητήσει καταφύγιο στη χώρα από πέρυσι τον Μάρτιο, οπότε ξεκίνησε το κίνημα αμφισβήτησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ