Βέλγιο: Η Ε.Ε. σκληραίνει τις οικονομικές κυρώσεις της κατά του Ιράν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βέλγιο: Η Ε.Ε. σκληραίνει τις οικονομικές κυρώσεις της κατά του Ιράν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκληραίνει τους οικονομικές κυρώσεις τις οποίες επιβάλλει στο Ιράν στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να πείσει την Τεχεράνη να εγκαταλείψει το αμφιλεγόμενο πυρηνικό της πρόγραμμα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Το Συμβούλιο έχει ήδη επιβάλει το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και άλλους περιορισμούς σε κάποιους ανθρώπους και νομικά πρόσωπα που συνδέονται με τις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν.

«Σε αυτό το πλαίσιο, το Συμβούλιο συμφώνησε να μην παρέχονται υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων πληρωμών σε αυτούς τους ανθρώπους και τα νομικά πρόσωπα στα οποία έχει επιβληθεί το πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Οι λεπτομέρειες για την απόφαση θα δημοσιευθούν στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ αύριο Παρασκευή, σημείωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Το παγκόσμιο δίκτυο διατραπεζικών συναλλαγών Swift (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication), έδρα το Βέλγιο, προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης σχετικά με πληρωμές.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ