Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε προσφυγή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε προσφυγή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε σήμερα να απορρίψει την προσφυγή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που ζητούσαν ακύρωση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2008, η οποία υποχρέωνε την Ελλάδα να πάρει πίσω τις ενισχύσεις, που είχε χορηγήσει προς τα Ναυπηγεία.

Η Ελλάδα έπρεπε να εξασφαλίσει την εκτέλεση της απόφασης εντός τεσσάρων μηνών, από την ημερομηνία κοινοποίησής της, και να ενημερώνει την Επιτροπή, σχετικά με την πρόοδο των εθνικών μέτρων που λαμβάνονται για την εκτέλεσή της.

Το 2008, η Επιτροπή ζήτησε από την Ελλάδα να ανακτήσει από τα Eλληνικά Nαυπηγεία πάνω από 230 εκατομμύρια σε παράνομες ενισχύσεις, καθώς, μεταξύ 1996 και 2002, η Ελλάδα έλαβε 16 διαφορετικά μέτρα ενίσχυσης για τα Ναυπηγεία, σε μια περίοδο που το ναυπηγείο αντιμετώπιζε δυσχέρειες.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι πολλές από τις ενισχύσεις αυτές χορηγήθηκαν στα ναυπηγεία από το ελληνικό κράτος και την τότε, κρατικής ιδιοκτησίας, τράπεζα ΕΤΒΑ υπό μορφή δανείων, εγγυήσεων και εισφορών κεφαλαίου, χωρίς προηγουμένως να εγκριθούν από την Επιτροπή και, επιπλέον, ότι δεν ήταν συμβατές με τους κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων.

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2008, τα ναυπηγεία άσκησαν την παρούσα προσφυγή την οποία σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ