Αφγανιστάν: Απόπειρα επίθεσης κατά των αμερικανών πεζοναυτών που υποδέχθηκαν τον Λίον Πανέτα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αφγανιστάν: Απόπειρα επίθεσης κατά των αμερικανών πεζοναυτών που υποδέχθηκαν τον Λίον Πανέτα

Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε σήμερα ότι έγινε απόπειρα επίθεσης χθες κατά των αμερικανών πεζοναυτών που είχαν συγκεντρωθεί στη βρετανική στρατιωτική βάση Camp Bastion του νοτίου Αφγανιστάν για να υποδεχτούν τον αμερικανό υπουργό 'Αμυνας Λίον Πανέτα.

«Ενας Αφγανός διερμηνέας, ο οποίος έκλεψε ένα φορτηγό της βάσης, επεχείρησε να το ρίξει σε μια ομάδα στρατιωτών που είχαν συγκεντρωθεί για να υποδεχθούν τον Πανέτα στη στρατιωτική βάση», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, σε δημοσιογράφους στην Καμπούλ.

Το αυτοκίνητο, το οποίο έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα τερμάτισε την πορεία του σε μια τάφρο και ανεφλέγη. Ο οδηγός υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο αμερικανικός στρατός, σύμφωνα με τον οποίο στο αυτοκίνητο δεν υπήρχαν όπλα ή εκρηκτικά.

Ο Πανέτα έφθασε χθες το πρωί στη βάση Camp Bastion της επαρχίας Χελμάντ. Στη συνέχεια μετέβη στην Καμπούλ όπου σήμερα πρόκειται να συναντηθεί με τον αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι.

Η επίσκεψη Πανέτα πραγματοποιείται υστερα από μια σειρά επεισοδίων για τα οποία ευθύνονται αμερικανοί στρατιώτες, όπως η σφαγή των 16 αφγανών πολιτών και η καύση αντιτύπων του Κορανίου.

Σύμφωνα με το CNN και την εφημερίδα New York Times, η οποία επικαλείται ανώτερο αμερικανό αξιωματούχο τον οποίο δεν κατονομάζει, ο δράστης της σφαγής των 16 αφγανών πολιτών έχει μεταφερθεί στο Κουβέιτ.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ