Γερμανία: Προηγούνται Σοσιαλδημοκράτες - Πράσινοι στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γερμανία: Προηγούνται Σοσιαλδημοκράτες - Πράσινοι στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές

'Ανω του 50% συγκεντρώνουν στις πρώτες δημοσκοπήσεις Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και Πράσινοι στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία ενόψει των επικείμενων έκτακτων εκλογών.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας <>, εάν οι εκλογές διενεργούνταν αυτή την Κυριακή, οι Σοσιαλδημοκράτες θα ελάμβαναν ποσοστό 38%, ενώ οι εταίροι τους Πράσινοι θα έφθαναν το 14%. Οι αντιπολιτευόμενοι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) εμφανίζουν ποσοστό περί το 34%, ενώ οι σύμμαχοί τους Φιλελεύθεροι (FDP) μένουν, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, εκτός Βουλής, συγκεντρώνοντας μόλις 2%. Επικεφαλής της CDU στην περιοχή είναι ο ομοσπονδιακός υπουργός Περιβάλλοντος Νόρμπερτ Ρέντγκεν, ο οποίος ξεκίνησε ήδη την προεκλογική εκστρατεία, καθώς οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν το αργότερο ως τις 13 Μαΐου.

Η κατάρρευση της κυβέρνησης μειοψηφίας Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων, μετά την καταψήφιση, χθες, του σχεδίου προϋπολογισμού από την αντιπολίτευση, δεν αποκλείεται τελικά να ευνοήσει την κεντροαριστερά στις εκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τρία χρόνια νωρίτερα από ό,τι προβλέπεται. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, σε ποσοστό άνω του 57% οι κάτοικοι του πολυπληθέστερου κρατιδίου της Γερμανίας επιθυμούν την παραμονή στην εξουσία της πρωθυπουργού Χανελόρε Κραφτ, ενώ μόλις το 26% των ερωτηθέντων προτιμά τον αντίπαλό της κ. Ρέντγκεν. Το 43% τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων, ενώ το 41% υπέρ ενός μεγάλου συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών-Χριστιανοδημοκρατών.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ