Η Λευκωσία στηρίζει την πορεία ένταξης του Μαυροβουνίου στην Ε.Ε. - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η Λευκωσία στηρίζει την πορεία ένταξης του Μαυροβουνίου στην Ε.Ε.

Τη στήριξη τής Κυπριακής κυβέρνησης στην ένταξη του Μαυροβουνίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε η Κύπρια υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Μαρκουλλή, η οποία πρόσθεσε ότι η έναρξη των διαπραγματεύσεων τοποθετείται, κατά πάσα πιθανότητα, κατά τη διάρκεια τής Κυπριακής Προεδρίας, το Β' εξάμηνο τού 2012.

Η κ. Μαρκουλλή συναντήθηκε με τον Μαυροβούνιο ομόλογό της, Μίλαν Ρότζεν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο. Οι δύο υπουργοί υπέγραψαν συμφωνία για την Αμοιβαία Προστασία των Διαβαθμισμένων Πληροφοριών και Μνημόνιο Συναντίληψης επί θεμάτων Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, με το οποίο η Κύπρος θα παρέχει στήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική τού Μαυροβουνίου, μέσω της ανταλλαγής εμπειρογνωμοσύνης και τεχνογνωσίας, επί θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι για το Μαυροβούνιο, μια ευρωπαϊκή χώρα με ευρωπαϊκές παραδόσεις, να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια», ανέφερε η κ. Μαρκουλλή. Επίσης, χαρακτήρισε τις δύο συμφωνίες, που υπεγράφησαν, ως σημαντικές στην προώθηση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και ιδιαίτερα το Μνημόνιο Συναντίληψης, που αφορά τον τομέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Ο Μαυροβούνιος ΥΠ.ΕΞ. εξέφρασε χαρά για την επικείμενη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου τής Ε.Ε., προσθέτοντας ότι βλέπει την Κύπρο ως «πρότυπο» όσον αφορά την ανάληψη προκλήσεων από μικρές χώρες. Χαιρέτισε τις προτεραιότητες που έχει θέσει η Κυπριακή Προεδρία της Ε.Ε. και ιδιαίτερα την προώθηση της ευρωπαϊκής πορείας των Δυτικών Βαλκανίων. Είπε ακόμη, ότι η χώρα του προσβλέπει στη θετική απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και στη διακυβερνητική συνάντηση που αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

(ΑΠΕ - ΜΕΠ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ