Αλγερία: Εννέα ισλαμιστές καταδικάσθηκαν ερήμην σε θάνατο για τις επιθέσεις του 2007 - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αλγερία: Εννέα ισλαμιστές καταδικάσθηκαν ερήμην σε θάνατο για τις επιθέσεις του 2007

Ο Αμπντελμάλεκ Ντρουκντέλ, ένας αρχηγός της Αλ-Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ (AQMI), και οκτώ άλλοι κατηγορούμενοι καταδικάσθηκαν ερήμην σε θάνατο σήμερα στο Αλγέρι κυρίως για τη φονική επίθεση του 2007 εναντίον του κυβερνητικού μεγάρου, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Το κακουργιοδικείο του Αλγερίου καταδικάζει ερήμην τον Αμπντελμάλεκ Ντρουκντέλ (τον αποκαλούμενο Αμπού Μοσάαμπ Αμπντέλ Βουντούντ ή Αμπού Μουσάμπ) στη θανατική ποινή» κυρίως για «φόνο εκ προμελέτης, σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης και επιθέσεις με εκρηκτικά», δήλωσε ο δικαστής Τάγεμπ Χιλάλι υπενθυμίζοντας πως οι επιθέσεις αυτές είχαν προκαλέσει στις 11 Απριλίου 2007 το θάνατο 20 ανθρώπων και τον τραυματισμό 222.

Δεκαοκτώ κατηγορούμενοι, εκ των οποίων εννέα ερήμην, δικάζονταν σήμερα για την επίθεση με εκρηκτικά που πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου 2007 στο Αλγέρι και για δύο άλλες που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα εναντίον των εδρών της ασφάλειας και της ταξιαρχίας Χωροφυλακής στην περιφερειακή συνοικία Μπαμπ Εζουάρ.

Οι δράστες είχαν προβλέψει να πραγματοποιήσουν και μια τέταρτη επίθεση. Σύμφωνα με το δικαστήριο, οι υπηρεσίες ασφαλείας "ανακάλυψαν την ίδια ημέρα ένα άλλο παγιδευμένο αυτοκίνητο σταθμευμένο στην οδό Τζενάν ελ Μαλίκ στην κοινότητα Ίντρα (στα υψώματα του Αλγερίου), το οποίο εξουδετερώθηκε.

Ο Ντρουκντέλ, ένας μηχανικός γεννημένος στις 20 Απριλίου 1970 στη Μέφτα της Αλγερίας, είχε πολεμήσει στο Αφγανιστάν. Στα τέλη του 2004 πήρε την ηγεσία της Σαλαφιστικής Οργάνωσης για το Κήρυγμα και τη Μάχη, που έκτοτε μετονομάστηκε σε Αλ-Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ. Οι άλλοι που καταδικάσθηκαν ερήμην σε θάνατο είναι οι Αμπντεσαλάμ Σαμίρ, Αΐτ Σαΐντ Σάλεμ, Αΐτ Σαΐντ Μεζιάν, Ζιάνι Σαΐντ, Γιάτου Ραμπάχ, Σεμινί Τουφίκ, Νις Τζαμέλ και Μπου Τζαλκί Αμπντεραχμάν.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ