Μείωση 5% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο διάστημα του 2012 - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Μείωση 5% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο διάστημα του 2012

Με το «αριστερό» άρχισε το 2012 για τη βιομηχανική παραγωγή της χώρας. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) κατέγραψε μείωση 5%, ενώ ειδικά στις μεταποιητικές βιομηχανίες, που είναι σε άμεση συνάρτηση με την απασχόληση, η πτώση ανήλθε σε 6,3%.

Συγκεκριμένα:

Ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε μείωση 5% τον Ιανουάριο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2011, έναντι μείωσης 4,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2011 προς το 2010.

Η δυσμενής αυτή εξέλιξη οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

α. Στην αύξηση του δείκτη παραγωγής ορυχείων- λατομείων κατά 6,1%

β. Στη μείωση του δείκτη παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 6,3%. Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις στην παραγωγή δερμάτων και ειδών υπόδησης (-39,3%), εκτυπώσεων και αναπαραγωγής προεγγεγραμμένων μέσων (-34,1%), μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων (-50%), μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού (-29,2%) και άλλων μεταποιητικών δραστηριοτήτων (-28%). Πτωτικά, επίσης, κινήθηκε η παραγωγή επίπλων (-26,7%), τροφίμων (-8,1%), ποτών (-9,1%), κλωστοϋφαντουργικών υλών (-20,9%) και ειδών ένδυσης (-22,2%)

γ. Στη μείωση του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμού κατά 5,5%, και

δ. Στην αύξηση του δείκτη παροχής νερού κατά 3,3%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ