Ιταλία: Επισήμως σε ύφεση το 4ο τρίμηνο του 2011 - Μείωση ΑΕΠ κατά 0,7% - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιταλία: Επισήμως σε ύφεση το 4ο τρίμηνο του 2011 - Μείωση ΑΕΠ κατά 0,7%

Η Ιταλία βρίσκεται επισήμως σε ύφεση, καθώς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της (ΑΕΠ) μειώθηκε κατά 0,7% το τέταρτο τρίμηνο του 2011 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα το Ινστιτούτο Στατιστικής Istat στην τελική εκτίμηση του.

Μετά την πτώση 0,2% που κατέγραψε κατά το τρίτο τρίμηνο, το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε κατά 0,7% και το τέταρτο τρίμηνο, οδηγώντας τη χώρα επισήμως σε υφεσιακό έδαφος, ήτοι σε μείωση του ΑΕΠ για δύο συνεχόμενα τρίμηνα.

Ωστόσο, για το σύνολο του 2011 το ιταλικό ΑΕΠ κατέγραψε αύξηση της τάξης του 0,5%, σύμφωνα με αναθεωρημένα στοιχεία της Istat, η πρώτη εκτίμηση της οποίας έκανε λόγο για αύξηση 0,4%.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση το ΑΕΠ της χώρας θα συρρικνωθεί κατά 0,4% εφέτος.

Πρόβλεψη η οποία εμφανίζεται αισιόδοξη ωστόσο, καθώς σύμφωνα με τις Βρυξέλλες θα υπάρξει μείωση ΑΕΠ κατά 1,3% και σύμφωνα με το ΔΝΤ πτώση της τάξης του 2,2%.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ