Συρία: Τη σφαγή 57 ανθρώπων, κυρίως γυναικών και παιδιών, στη Χομς, καταγγέλει η αντιπολίτευση - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Τη σφαγή 57 ανθρώπων, κυρίως γυναικών και παιδιών, στη Χομς, καταγγέλει η αντιπολίτευση

Τουλάχιστον 57 πτώματα γυναικών και παιδιών ανακαλύφθηκαν στην πόλη Χομς, στις συνοικίες Καρμ αλ-Ζεϊτούν και Αλ-Ανταουίγε, κατήγγειλε σήμερα η συριακή αντιπολίτευση.

«Τα πτώματα ανήκουν σε 28 παιδιά και 23 γυναίκες και 6 άνδρες. Βρέθηκαν στις συνοικίες Καρμ αλ-Ζειτούν και Αλ-Ανταουίγε. Ορισμένα έχουν ίχνη βασανισμών, ορισμένοι κάηκαν ζωντανοί, άλλοι σφαγιάστηκαν με μαχαίρια », σύμφωνα με τον ακτιβιστή Ομαρ Χόμσι.

Η περιοχή της Χομς δέχθηκε χθες σφοδρό βομβαρδισμό από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ. Η σφαγή που καταγγέλλεται από τους ακτιβιστές συνέβη χθες το βράδυ.

Η σφαγή διαπράχθηκε από τους σαμπίχα (ένοπλες ομάδες του καθεστώτος), δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χάντι Αμπντάλα, της Γενικής Επιτροπής της Συριακής Επανάστασης επιδεικνύοντας ως απόδειξη σχετικό βίντεο.

Η κρατική τηλεόραση επέρριψε από την πλευρά της την ευθύνη σε «ένοπλες τρομοκρατικές συμμορίες» , ότι «απήγαγαν πολίτες στις συνοικίες της Χομς, τους σκότωσαν και τους βιντεοσκόπησαν για να προκαλέσουν διεθνείς αντιδράσεις εναντίον της Συρίας».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ