Στη Ρώμη για επαφές με το Βατικανό και τον Ιταλό ομόλογο της η Ερατώ Μαρκουλλή - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Στη Ρώμη για επαφές με το Βατικανό και τον Ιταλό ομόλογο της η Ερατώ Μαρκουλλή

Η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Μαρκουλλή αναχωρεί σήμερα για επίσκεψη εργασίας στην Αγία Έδρα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Γραμματέα για τις Σχέσεις με τα Κράτη και Υπουργό Εξωτερικών της Αγίας Έδρας Μονσινιόρ Ντομινίκ Μαμπέρτι , με τον οποίο θα συζητήσει κυρίως τις διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό και την καταστροφή της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα.

Εξάλλου, η κ. Μαρκουλλή θα παρακαθίσει αύριο σε γεύμα εργασίας με τον Ιταλό ομόλογο της Τζούλιο Αγκάτα, όπου θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, διμερή θέματα, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, θέματα ενέργειας, οι εξελίξεις σε Συρία, Ιράν, Αίγυπτο και Λιβύη, και άλλα θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει επίσης την ενημέρωση της ιταλικής πλευράς, για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της στη Ρώμη, η κ. Μαρκουλλή θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Υπουργό για Διεθνή Συνεργασία και Ενσωμάτωση ¨Αντρεα Ρικάρτι, την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Κύπρου-Ιταλίας, τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής Στέφανο Στεφάνι , τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Γερουσίας Λαμπέρτο Ντίνι και την αντιπρόεδρο της Γερουσίας Έρμα Μπονίνο.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ